Rockafton i Blomstermåla 2017

    Folkets hus i Blomstermåla har haft sin storhetstid som många andra folkparker. Många stora svenska artister har stått på denna scen som exempelvis ABBA, Mikael Rickfors, Jerry Williams, Magnus Uggla, Lili och Susie och Lena Philipsson. Det största som jag har sätt på denna scen är nog Civil War 2016. Men arbetet med att få artister till Blomstermåla fortsätter, även om det kanske är i en mindre skala än exempelvis på 80-talet.

    Den 21 oktober var det dags för andra omgången med Rock Afton, med lokala förmågor som Horses without makeup, Washed och Martin Berglund & Stödorkestern. Jag besökte evenemangen tillsammans med min väninna som inte redigt uppskattade musiken från de två första banden som är mer hårdrock/metal. Jag däremot tycker det är väldigt roligt att få se nya band som kanske inte är så kända ännu. Man rycks lätt med i musiken och vill helst stå längst fram och bara digga loss. Men det är inte precis överfullt i lokalen, och de flesta står bakom dansgolvets staketet som om det vore dans. När låten är över applåderas det även som om de vore på teater.

    Martin Berglund hade jag sätt tidigare som trubadur på Sandra i Kalmar, men denna gången hade han med sig sin Stödorkestern. Martin Berglund har en skön stil och musiken passar en bredare grupp. Han får snart mer fart på publiken, och manar på att ståborden kan flyttas närmre scenen.