Summer of Sanity 2018

  Lagom till skolavslutningen så var det dags för Summer of Sanity  i Blomstermåla folketspark. Jag älskar dessa evenemang och är gärna med och stöttar så det ska fortsätta. Det startade upp redan klockan 18 med bandet Washed från Timmernabben, för att sedan köra vidare med fyra band till under kvällen. Washed har jag redan sätt en gång när det var rockafton i Blomstermåla och jag gillar verkligen deras energi och musik. En till som gillar deras musik var en punkare som dök upp innan spelningarna började. Han bar en jeansväst fylld med nitar, tygdekaler och text. Men även gröna kamouflage byxor och ett par boots där den ena skon hade provisoriskt lagats med silvertejp i ett försök att hålla skon ihop med sulan. Denna rara punkare fick sätta sig på en stol för att spela in sina vänner på film, när de uppträdde.

  Det var inte så mycket folk som man hoppats på i Folketspark, kändes mer som en familjär sommarfest. Själv så tvingade jag hit min son för att han åtminstone  skulle se vad det var. Jag hade handlat med läsk, vattenmelon, chips och nötter. Men en låt fick jag behålla honom, innan han cyklade hem igen med påsen med chips.

  Ju fler band som spelade desto fler i publiken som begav sig hemåt, men jag hade beslutat mig för att se det sista bandet White light overdose. Jag skulle ha sätt dem på Sandra i Kalmar när Hardcore Superstar och Mustasch spelade. Men en taxi missade vår körning, så jag missade att se förbanden. När jag väl  nu skulle få se dem i Blomstermåla så fick jag förfrågan om att filma deras spelning, och jag svarade ja innan jag visste vad jag gav mig in på. White light overdose var det verkligen fart i och äntligen så kom det fler fram till scenen för att rock loss till musiken. Men detta kunde inte jag göra, för jag hade en kamera i handen. Klockan var över 22 på kvällen och det var riktigt svalt när solen hade gått ner. Jag frös om mina händer och ben och myggor attackerade mig från alla håll. Med kameran i handen kunde jag inte ens drick min öl. Jag såg nog kanske tre låtar innan jag lämnade tillbaka kameran och cyklade hem till värmen.

  Banden som spelade var:

  Washed (Timmernabben)
  Hookway (Orrefors)
  Skakande Projektet (Nybro)
  Belleville Compression (Oskarshamn)
  White light overdose (Högsby)