Tour De Saster i Kalmar 2018

  Mustasch och Hardcore Superstar gemensamma vårturné Tour De Saster avslutades under påsken på Sandra i Kalmar. Min syster och hennes man bangar inte för lite metal och bokade snabbt upp sig på både hotell och tåg från Gnosjö till Kalmar. Dagen innan tog vi det lugnt med middag på Pincho, och avslutade sedan med lite öl på Satan i Gatan.

  Nästa dag åkte jag till Kalmar för lite förfest på Slotshotellet med min syster och hennes man. Jag gjorde ordning mig där på plats, under tiden som vi pratade och lyssnade på musik. Utanför fönstret vägrade vinterns släppa taget och snön började ösa ner under eftermiddagen. Jag ringde Sverigetaxi och bokade upp en taxi till oss, så vi skulle slippa att gå i snöstormen. Jag ville även vara säker på att vi var på plats när förbanden började spela eftersom jag var nyfiken på att se White Light Overdose.

  Strax innan det var dags att taxin skulle komma så gick vi ut för att invänta den. I Kalmar blåser det av någon lustig anledning från alla håll samtidigt och snön yrde för fullt. Vi väntade nog i 10 min utan att någon taxi dyker upp, så vi bestämmer oss för att gå in på Slotshotellet där vi kunde se ut genom fönstret. Tillslut ringde jag Sverigetaxi igen och fick veta att vår taxi var bommad. Jag blev vansinnig på dem, för det var inte vi som hade missat taxin, och inte hade vi fått någon information. Där fick vi stå och vänta i 15 minuter till innan en ny taxi kom och hämtade upp oss. När jag väl kommer in från snöstormen på Sandra, så fick jag se knappt en halv låt med White Light Overdose.

  Hardcore Superstar var sedan först ut på stora scenen. Detta underbara partyband fick genast igång publiken, och det sparades inte in på glittrande konfettibomber.
  Sedan var det dags för Mustasch som även de har många bra låtar på lager. Men tyvärr så kändes det hela lite för professionellt, inövat och stelt. Så snart en låt var slut så släcktes scenen ner tills de påbörjade nästa låt. Istället för att försöka få igång publiken.

  Men det var ju ändå två av Sveriges främsta hårdrocksgrupper och det blev helt klart en lyckad kväll… Förutom taxin.